Мечтаната стая – 2023

На  1-ви юни Явора, миналогодишната победителка в МЕЧТАНАТА СТАЯ 2023 ,изтегли измежду  над 100 селектирани дечица, името на тазгодишния победител. КАЛА ДИЗАЙН СТУДИО подарява безплатен интериорен проект за детска стая на новата победителка-Магдалена на 13 г.

След оглед на място, стана ясно, че баща й Милен се е справил отлично с ремонтните дейности в стаята. Там има чудесна подова настилка от ламиниран паркет, която запазваме. Ще използваме и вече изграден красив борд от гипсокартон за скрито осветление в тавана. Това, което променяме със сигурност, е цвета и декора на стените. Освен това прецизираме изводите за ключове и контакти. По желание на Маги използваме цветове в сиво-лилавата гама. А пък по желание на майка й , добавяме светли тонове и дървесен декор за освежаване на мебелите. Така ще се съчетаят по-добре с подовата настилка. За да удовлетворим напълно мечтата на Маги, визуализираме тапет по неин избор на стената зад спалнята и  тавана. В трегера над прозореца вграждаме лед лента, за да  го направим специален и да внесем още светлина в малкото помещение. Всички корпусни мебели имат специфичен декоративен елемент във формата на арка, характерен за  новите стилове, актуални към момента в интериора. Проектираме също мини тоалетка, която е снабдена с чекмедже под плота и огледало с вградено LED осветление. Най- голямо внимание обръщаме на бюрото, защото нашата героиня е ученичка и точно тази година предстои кандидатстване в гимназия. За да се чувства добре детето, докато подготвя уроците си, има нужда от ергономично и много функционално бюро.  То е снабдено с достатъчно място за съхранение на учебниците и тетрадките и има огромна библиотека над плота с работно осветление под всеки рафт.

Гардеробът завършва с декоративна етажерка, която е първото нещо при влизане в стаята.

Точно срещу нея има огромно огледало и визуално разширява помещението от 13кв.м, а също отразява един от най-кокетните елементи на интериора-въпросната етажерка. Леглото е предвидено за матрак персон и половина, също така  снабдено с механизъм ракла, така че мястото под него се използва за съхранение. Дамаската е кадифе с бледо розов цвят. Нощната лампа е подбрана с цел да завърши разказа за една приказна принцеса в свят на чудеса. И така малката светулка вляво над спалнята ще свети нощем, за да пази победителката в МЕЧТАНАТА СТАЯ 2023.

 

P.S.Специални благодарности на Владимир Тодоров, който за поредна година изработи 3Д визуализациите на стаята от сърце и както винаги с присъщата за него прецизна фотореалистична визия. Оставаме отворени за контакти с български предприемачи, които имат желание да се присъединят към нашата кауза и да допринесат с продукт или средства за реализирането на проекта, за да направят радостта на едно българско семейство още по-голяма!