Martini Bar & Restaurant

Зимната градина на Martini bar&restaurant е най-новата част на комплекса, разположен по пътя към парка за танцуващи мечки в Белица. Площта й е 50 кв.м. Проектирана за 40 места, градината е снабдена с подвижен покрив и плъзгащи се витрини, за да се слее напълно с природата.
Концепцията на интериора е вдъхновена от американските крайпътни заведения тип DINER, нашумели през 70г. С намигване към миналото и експлоатация на всички съвременни технологии проектирахме ламперия, която скрива грубата фасада на сградата и замаскира някои прозорци без да отнема от светлината към помещенията. Любима ни е кафе зоната с двете мини масички на входа. Архитектурата ни подсказа къде да акцентираме. Подчертахме арките с ажурни козирки. За да внесем още светлина поставихме кръгли огледала под тях. Проектирахме модулна система от мека мебел с взаимно заменяеми елементи, които лесно се пренареждат при нужда в различни конфигурации. Декоративните прегради с кръговете между сепаретата представляват стъклени витрини за сезонна декорация, които завършват с кашпи. Целта е да запазим пространството и едновременно да внесем забавен елемент. Столовете са произведени за нуждите на проекта с плюшени дамаски в актуални цветове и месингови покритие на основата.Барът е от масив дъб и е позициониран така, че посетителите да имат възможност да се любуват на панорамата. Дизайнът му е своеобразна рамка на картина. Картината е изгледа през просторните витрини на хълмовете наоколо.
Подът е облицован с италиански плочки от серията Fun на San`t Agostino, игра на цветове и форми по детски, която е скрихме в детайлите на интериора.
За разкош има седалка-люлка. Това е най-желаното място в градината.

Осъществени услуги

Идеен проект
Визуализация
Авторски надзор